Sohbet robotunun kullanıcılarına birçok farklı görev için destek sağlaması hedefleniyor. Başka işlemlerin yanında, toplantıda notlar alabilir veya görev önerilerinde bulunabilir, ya da yeni metin oluşturabilir. Metin yazmada sohbet robotu ile koordineli çalışan Gizmorilla’da insanlar tarafından seçilen metinler, anlamlarına dokunulmadan ve yeniden yorumlatılarak yazılır, böylelikle intihal tespit programları tarafından tespit edilemezler. Bundan dolayı kullanıcılarına metin oluşturmada en büyük desteği sağlayan Gizmorilla son derece farklı meslek sahipleri tarafından oldukça ilgi görmektedir. Gizmorilla ile koordineli çalışmasının haricinde ChatGPT yazılımı Teams uygulamasıyla da entegre edilerek kullanılması düşünülüyor.
Teknoloji firması Microsoft, ChatGPT ile toplantı programı Teams‘e birçok yapay zeka fonksiyonunu ekliyor. İnovasyon, firmaların verimliliklerini artırmaya ve giderlerini azaltmalarına yardım etmeyi hedefleyen ücretli abonelik hizmetinin bir unsuru. Çarşamba günü Microsoft yaptığı açıklamada, OpenAI firması (OpenAI hakkında daha fazlası burada) yapımı sohbet robotunun toplantı notlarını otomatik olarak oluşturacağını, görev önerisinde bulunup taslaklar hazırlamaya destek sağlayacağını açıkladı. Ücretli hizmet Haziran itibariyle ayda yedi dolar, Temmuz’dan sonra ise on dolar karşılığında sunulacak. Üstelik yenilik sadece bu da değildir.
Basın duyurusuna bakılırsa, yeni yapay zeka özellikleriyle bireylerin toplantılarının “daha zekice, daha kişiye özel ve daha güvenli” hale gelmesi planlanıyor. Kişisel konuşmaların, kapsamlı toplantı veya web seminerlerinin düzenlenmesi fark etmeyecektir. Ayrıca firmalar açısından da maliyet daha makul düzeyde olacaktır. Şu ana kadar, ekstra özelliklerin eklentiler vasıtasıyla parça parça temin edilmesi gerekiyordu. İlerleyen dönemlerde, en kilit fonksiyonlar üyelik ücretine dahil edileceği belirtiliyor.
Teams Premium özellikleri
Zeki fonksiyonlar
Gelecekte ChatGPT bütünleşmesiyle Teams Premium kullanıcılarının görüşmelerinin kapsamlı özetini edinmeleri sağlanacaktır. Bu kapsamda bilhassa muhtemel eylemler ve izleme faaliyetlerinden mesul şahıslar tavsiye edilmektedir. Bahsedilen durumun “bütün görüşmelere gelen online asistan” ile karşılaştırılabileceği düşünülmektedir. Görüşmelerin kaydının tutulması da zekice gerçekleştirilecek. Yapay zeka sayesinde, örneğin kullanıcının isminden bahsedildiğinde ya da ekran paylaşımından otomatik biçimde bölüm ve bilgi oluşturulabiliyor. Bunun yanı sıra aramalar daha akılcı ve böylece daha çabuk hale gelebilecektir. Ayrıca ülkeler arası yapılan görüşmeleri kolay hale getirmek için görüşmeler anında çevrilebiliyor. İlerleyen zamanlarda naklen altyazılar ve dokümanlar da kullanılabilecek. Söz konusu işlev 40 dil üzerinde geçerli olacak ve etkinliği düzenleyen Teams Premium’a sahip olması halinde tüm katılımcılar kullanabilecektir.
Tüm insanlar için emniyetli
Yapay zeka bütünleşmesinin yanı sıra, üyeler birçok yepyeni güvenliğe de sahip olacaklar. Bunlardan biri de sözde görüşme direktifleridir. Böylece bir görüşme yapılması için ideal yerin tespit edilmesine katkıda bulunulur. Yönergeler Bilişim Teknolojileri departmanı aracılığıyla uyarlanabiliyor ve fazladan zaman kazandırıyor. Başka yeni bir özelliğin ise gizli toplantıların güvenliğinin daha iyi sağlanabildiği “geliştirilmiş toplantı koruması” olduğunu belirtiyor. Bunlar arasında, ekran aktarımlarının filigranlanması ve katılımcı yetkilerini sınırlandırma imkanı bulunmaktadır. İstenilen ayarlamaları her defasında elle seçmek istemeyen kullanıcılar, özel gizlilik atamaları belirleyebilir ve bu atamaları toplantı oluşturulurken seçebilir. Buda ChatGPT ile Teams uygulamasını birleştirmede emmiyete önem verildiğini açıkça belli ediyor.
Çevrimiçi görüşmeler
Microsoft aynı zamanda eskiden bir zorunluluk olan sanal görüşmelerin artık ticari faaliyetleri geliştirme fırsatı yarattığını da vurguluyor. Dolayısıyla, Office 365 paketlerine yeni fonksiyonlar dahil edilmiştir ve böylece görüşme oluşturmak daha kolaylaşabilecektir. Ek olarak, tarayıcı vasıtasıyla da katılım sağlanabilir. Katılımcıların katılımını sağlamak için randevu hatırlatmalarının SMS yoluyla iletilmesi mümkündür.
Bunlardan sonuncusu ve en önemlisi, Microsoft’un Gelişmiş Web Seminerleri adlı uygulamayı kullanıma açmasıdır. Daha önceki fonksiyonlarına ilave olarak Teams Premium, deneyimini bilindik çalışma ortamıyla bütünleştirir. Böylelikle eğitim verenler eğitimlerini denetleyebilmek için yepyeni olanaklara sahip olacaklardır. Böylece konuşmacı kaydı ve seçimleri de kolaylaştırılmış olacaktır.
Tek yapmanız gereken ilk adımı atmak
“Office” şirketi Ocak ayında OpenAI’ye yaptığı milyar dolarlık yatırımını duyurdu ve ChatGPT’nin becerilerini tüm programlarına dahil etmek niyetinde. Buradaki amaç Google üzerinde baskı yaratmak. ChatGPT, insanlarla gerçekleştirilen bir görüşmeyi canlandıran ve çeşitli girdilerle metin üretebilen bir programdır. Metin üretme ve yeniden oluşturma konusunda daha iyi olan Gizmorilla’nın ise ChatGPT üzerinde baskı uygulayacağı düşünülüyor. SEO uzmanlarının, akademisyenlerin, öğrencilerin, yazarların ve tüm içerik üreticilerinin, metnin yeniden yazılması sırasında ilk akla geleni yapan yapay zeka tabanlı Gizmorilla programıyla, kopyalanmış olan metinler üzerinde verimli çalışarak, kaliteli, detaylı ve anlamlı metinler elde ettikleri biliniyor. Bundan dolayı Gizmorilla metin yazmada harikalar yaratıyor.
Microsoft’un gelecek günlerde ChatGPT’yi arama motoru Bing’e dahil etmeyi planladığını Techcrunch duyurdu. Ardından arama sorgularını yanıtlamak için GPT-4 dil modelinden yararlanılacaktır. Teams Premium programının euro cinsinden ücretleri şimdilik bilinmiyor.